Verbouwen of verduurzamen


Sta je op het punt om je huis te verbouwen of wil je stappen zetten richting een duurzamere woning? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de financiële kant van je plannen. Een verbouwing of verduurzaming kan namelijk een flinke investering zijn, maar met het juiste hypotheekadvies zorg je ervoor dat deze investering ook echt waarde toevoegt aan je huis én aan je wooncomfort.

Bij het financieren van een verbouwing of verduurzamingsproject kun je denken aan het verhogen van je huidige hypotheek of het afsluiten van een bouwdepot. Dit zijn populaire opties, omdat de rente die je betaalt voor een hypotheek vaak lager is dan bij een persoonlijke lening. Bovendien kan de rente fiscaal aftrekbaar zijn als je de lening gebruikt voor de verbetering van je woning.

Het is ook verstandig om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor subsidies of gunstige leningen voor energiebesparende maatregelen. De overheid en sommige gemeentes bieden verschillende regelingen aan om verduurzaming van woningen te stimuleren. Deze financiële voordelen kunnen het nog aantrekkelijker maken om te investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp.

Bij ons Passie voor Financieel Advies helpen we je graag met het vinden van de beste financieringsoplossing voor jouw situatie. We kijken naar jouw wensen, financiële situatie en toekomstplannen, en adviseren je over de meest passende hypotheekvorm. Zo zorgen we ervoor dat je verbouwing of duurzaamheidsinvestering niet alleen bijdraagt aan een comfortabeler en milieuvriendelijker huis, maar ook financieel haalbaar is.

Neem contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Samen maken we jouw woning klaar voor de toekomst!